keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lähdimme lomailemaan pohjoisemmas kodista Kuusamoon ja Posiolle, asuntoautolla matkaamme ja kivasti on mennyt. Tässä tunnelmia minun isoäitini 90v syntymäpäiviltä. Lopussa yksi ompelus myös :).




Kesämies kekkonen pääsi grillaamaan myös :).




Pojalle tein siistimän neuletakin Grandpapa's kaavalla Ob 3/2011?. Palomies- ja palloneulos Majapuulta, resori Jätti-rätistä, nepit Somerniemen kesätorilta, loput omista varastoista. Farkut ovat valmistuneet jo aiemmin, siitä juttu täällä.





Niin ja Kesämies arvota on vielä käynnissä, kokeile onneasi täällä.

Hyvää loppu heinäkuuta kaikille! :)



torstai 18. heinäkuuta 2013

Kesämies arvonta!

Lomamatkan ja tulevan Heidin päivän 27.7 kunniaksi tässä teille ARVONTA! :)




Säännöt:

Sinulla on mahdollisuus saada arvonnassa yhteensä kolme arpaa.

* yksi arpa kun kommentoit tätä postausta *
(jätä selkeä nimimerkki kommenttiin)

* toinen arpa kun kuulut lukijakseni *
(arvonnan aikana voit liittyä mukaan)

* kolmas arpa kun linkittää yllä olevan kuvan facebookissa tai blogissa *

ARVONTAAN voi osallistua 18.7-27.7.13 välisenä aikana eli päättyy Heidin päivänä.

Arvon siis kolme palkintoa!
pipon, lippahuivin ja kolmiohuivin

Teillä on mahdollisuus valita oranssista tai mustasta Kesämies Kekkonen -jerseystä kesäruttu pipo, lippahuivi tai kolmiohuivi. Kerro päänympäryksesi niin teen sen mukaan pipon ja lippahuivin. Kolmiohuivi onesize.





Kerro kommentissa selkeästi mikä olisi mieluinen palkinto, mikä on toivottava koko ja väri.

Arpaonnea kaikille!


Tässä vielä viimeisin Kesämies Kekkonen vaatteeni.


Toppi itselle pitsisomisteella, kaava valmisvaattesta ja kangas tietenkin Käpyseltä.




tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pitkä kuuma kesä....

Kesävaatetta lähes koko perheelle. Kankaiden tuhoaminen on jatkunut, tilanteessa +0,40m. Mutta oikea käsi kipeytyi niin tauko tuli kun ei sillä tehdä mitään.

Tässä kaavakokeilussa hame Relajarse Ob 3/2013 ja paita Watermelon Ob 3/2013 molemmat pienin muutoksin. Hame on nyt jo onnistunut ja paidan kaavaa voisi vielä parantaa nyt tuli aika löysä.





Kankaat Jätti-rätistä, lirua trikoota ja ohutta hieman joustavaa collegea. Kuvat on ottanut meidän 6,5v ja paremmat kuin isin ottamat ;).

Samasta collegesta tein isoimalle ja pienimälle Chillax housut Ob 1/2013. Tytölle tulevista otin väljyyttä pois haarasaumasta ja pojalle tuli pohjepituiset housut.




Lirua trikoota jäi sen verran että laiheliini sai siitä mekon. Vapaalla kädellä leikattu kaava. Koristekumppari myös Jätti-rätistä. Ja käyttäjä oli taas innoissaan karkkimekostaan. :)






Vielä sille keskimmäiselle ettei ihan kokonaan unohdu. Mekko uusimmasta Ottobresta 4/2013 Princess castle. Tapettijersey Majapuulta ja resori+ heppajersey Royal-tuote. Tässä on taskut niin tyttö oli ihan innoissaan :).





Huivi piti saada myös settiin sopivaksi, sama vanha oma kaava.




sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Savaway ja heinäkuun ompelut

Saumanvara- ryhmässä järjestetään toimeliaiden naisten johdolla Project runway tyyppinen ompelurutistus Savaway perjantai-iltaisin. Tarkoituksena on kuvata valitsemansa kangas aiheen mukaan ennen ompelua ja tehdä siitä valmista kahdessa tunnissa. Osallistuin ensimäisen kerran nyt perjantaina ompeluun jossa aiheena yksiväristä. Myös heinäkuulle on annettu haaste ommella mahdollisimman paljon ja kuluttaa kangasvarastoja pienemmäksi niitä minulta löytyy ;). Ja uudet kankaat katsotaan plussana tilastoihin, itse olen tällähetkellä +2,95m tilanteessa.

Tässä aloituskuvani. En osannut alussa päättää kummasta lähden tekemään jotain.




Ja näistä sain tehtyä svetari- takin. Täysin valmiiksi en saanut käytettävässä ajassa kun kirvesmiehen puolisolta puuttui vasara neppien kiinnitykseen ;D. Mutta nyt löytyy, ihan omaksi sain.




Tuli aika perusmättöä mutta sellaista tulee käytettyä, yritän kokoajan rohkaistua kokeilemaan muuta :).

Kangas todella napakkaa jerseytä Marimekon tehtaanmyymälästä, nepit Jätti-rätistä ovat helmiäiset mutta en saanut kuvattua sitä. Kaava uusimmasta Ottobrestä 4/2013 Geometry 170cm.

Kun ompelu on aloitettu niin paljastetaan jokin yllätysmomentti ja se oli tällä kertaa kylkiäinen. Minulla syntyi yliajalla hame kaveriksi, joka meni kyllä siskolle käyttöön kun ei sopinut itselle.




Samaisesta trikoosta kuin svetarissa, joustopitsiä koristeena sivussa alkuperää en muista, kaava Ob 3/2013 Relajarse 170cm pienin muutoksin.




Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!






torstai 4. heinäkuuta 2013

Pienissä häissä....

Minun harrastuksen kautta tullut ystäväni meni naimisiin alkuvuodesta ja häitä juhlittiin viime viikonloppuna. Itselläni ei ollut kuin vanha mekko lähes kymmenen vuoden takaa joka olisi sopinut päällelaitettavaksi sinne. Edellisenä päivänä sain onneksi sen verran lapsilta aikaa että tein uuden mekkosen juhliin.






Ihastuin kankaaseen Helmi Hetkiä ja Herttaista Eloa -blogissa ja pakko oli myös itselle saatava tätä. Malli on otettu vanhasta haalistuneesta mekosta jonka leikkasin kaavoiksi, kiva kun vatsanseutu hieman häipyy ;).

Kaava valmismekosta, trikoo Jätti-Rätistä ja joustopitsi Karnaluksista.

Tällä mekolla tulee varmasti juhlittua monet kemut!